0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

31.03.2023 / 21:31 Rat u Ukrajini - Predsjednik Srbije

Vučić: Lično sam donio odluku da se ne uvode sankcije Rusiji

Vučić: Lično sam donio odluku da se ne uvode sankcije Rusiji
Foto: Twitter
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kraljevu da je on donio odluku da Srbija ne uvede sankcije Rusiji zbog njenog napada na Ukrajinu.

On je rekao da misli da je odluka o neuvođenju sankcija Rusiji "bila ispravna" u trenutku kada je donijeta, "i da je ispravna sada".

Govoreći o zahtjevima iz Evropske unije da Srbija uskladi spoljnu politiku kao zemlja kandidat za članstvo i da uvede sankcije Rusiji, Vučić je rekao da Srbija mora da ostane na evropskom putu i da čuva tradicionalne prijatelje.

"Biće odluka i ovakvih i onakvih, morate da se migoljite i provlačite, ali je najvažnije da čuvamo svoju zemlju i očuvamo budućnost naše djece", rekao je Vučić.

Vučić, koji je i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da ne bježi od prijevremenih parlamentarnih, ili lokalnih izbora u Beogradu, i da će opozicija "dobiti izbore", ako ih bude tražila.

Istakao je da je za napredak Srbije za vrijeme njegovog mandata zaslužna SNS, ali da želi da formira novi pokret koji će "objediniti ljude koji znaju šta je ljubav prema zemlji, i znaju šta je slobodarska Srbija".

Vučić je najavio više investicija u Kraljevu, izgradnju koridora Čačak Adrani Trstenik, brze saobrajnice Kraljevo Raška Novi Pazar, dijagnostički centar čija izgradnja "kreće odmah", i zatvoreni bazen.

Među prisutnima u Sportskom centru "Ibar" bili su i ministri u Vladi Srbije, a obraćanje Vučića često su prekidala organizovana skandiranja podrške mladih koji su izgledali kao navijačka grupa, prenosi Beta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo