2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 3°C

27.05.2023 / 17:09 Komentari - Ubice na cesti

Od Sefića do Berberovića: Kada će se nešto promijeniti!

Od Sefića do Berberovića: Kada će se nešto promijeniti!
Foto: Vijesti.ba

Armin Berberović, koji je sinoć usmrtio doktoricu Azru Spahić i teško povrijedio njenu prijateljicu, počinio je brojne saobraćajne prekršaje.

Prema informacijama koje u medijima, on je imao niz neplaćenih kazni u vrijednosti više hiljada KM, više puta mu je oduziman automobil i isključivan je iz saobraćaja, jer je vozio bez vozačke dozvole.

Sinoć je bez vozačke dozvole i u pijanom stanju automobilom usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić, a teško povrijedio njene dvije prijateljice.

Šefovi ministarstava i policija sazvali su hitne sastanke, oglasili su se političari, svi konstatuju propuste. Licemjerje!

Ono što je sinoć uradio Berberović, svjedoci smo, već se dešavalo i ništa, ama baš ništa, se nije promijenilo.

Ništa nije promijenila stravična nesreća koju je u oktobru 2016. godine na glavnoj sarajevskoj ulici prouzrokovao Sanjin Sefić. Tada je u divljačkoj vožnji usmrtio studentice Editu Malkoč i Selme Agić koje su prelazile pješački prelaz.

Protiv Sefića je u devet godina prije stradanja Edite i Selme, policija pokrenula čak 18 krivičnih prijava, ali je samo jednom procesuiran. Zabilježeno je da je Sefić upravljao autom pod dejstvom alkohola u čak 8 slučajeva, 6 puta je evidentiran bez vozačke dozvole, a jednom je kažnjen zbog prolaska kroz crveno svijetlo. U zatvor je otišao tek kada je, prolaskom kroz crveno, usmrtio dvije mlade studentice.

I to je samo jedan od primjera. Primjeri su brojni i bolni, ali do sada ništa nisu promijenili! A mogli su. Pooštravanje trenutno blage kaznene politike kada su u pitanju vozači koji konstantno predstavljaju opasnost na ulicama, bilo bi prvi korak.

Za mnoge je, nažalost, kasno.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo