3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

30.05.2023 / 13:48 Regija - Beograd

Vučić sa ambasadorima Rusije i Kine o sukobima na Kosovu

Vučić sa ambasadorima Rusije i Kine o sukobima na Kosovu
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandar Bocan-Harčenkom o najnovijoj eskalaciji nasilja na Kosovu. Obavijestio ga je o jučerašnjim dešavanjima i "izrazio zabrinutost zbog ekstremnog nasilja i podmukle diskriminacije Srba, sa zebnjom da se situacija razvija u veoma lošem smjeru".

Vučić je predao ambasadorima Rusije i Kine hronologiju jučerašnjih događaja u Zvečanu, kada su snage Kfora i kosovske policije intervenisale protiv okupljenih Srba.

Dodao je da takvo ponašanje ima za cilj "podizanje tenzija u cijelom regionu, zbog čega je zahtijevao hitno povlačenje Kurtijevih specijalnih jedinica i reakciju međunarodne zajednice koja bi garantovala bezbjednost Srba na Kosovu", saopštila je pres služba predsjednika Srbije.

Vučić se sastao i sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo.

- Apelovao sam na prijatelje iz Kine da svojim ogromnim međunarodnim ugledom utiču na međunarodnu zajednicu kako bi se postigao hitan prekid nasilja nad Srbima i osigurali mir i bezbjednost na Kosovu - napisao je Vučić poslije sastanka sa Čen Bo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo