32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

02.06.2023 / 14:59 Regija - Srbija

Produžen pritvor masovnom ubici iz Mladenovca

Produžen pritvor masovnom ubici iz Mladenovca
Foto: Tanjug

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću (21) iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mjesta.

Sumnja se da je on izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

Uroš je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povrijedio, pišu Novosti.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo