9°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

02.06.2023 / 22:41 Rat u Ukrajini - Jevgenij Prigožin

Šef Wagnera: Ruska vojska je pokušala dići u zrak moje borce

Šef Wagnera: Ruska vojska je pokušala dići u zrak moje borce
Foto: Twitter

Šef plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin, koji se često u zadnje vrijeme sukobljava s ruskim vojnim vrhom, optužio je rusku vojsku da je pokušala dići u zrak njegove ljude.

Vagnerovci su u maju zauzeli ukrajinski Bahmut nakon višemjesečnih krvavih bitki i od tada su predali svoje položaje regularnim ruskim snagama.

Danas je Prigožin na Telegramu rekao da su njegove trupe pronašle desetak lokacija na kojima su djelatnici ministarstva obrane postavili eksploziv, uključujući protutenkovske mine, rekavši da su im to naredili njihovi nadređeni, piše Sky News.

Prigožin tvrdi da tako nešto nije bilo namijenjeno odvraćanju neprijatelja s obzirom na to da su mine postavljene na području iza crte bojišnice. "Stoga pretpostavljamo da su eksplozivne naprave bile namijenjene Wagnerovim jedinicama koje su napredovale prema cilju", rekao je.

"Ništa nije eksplodiralo i nitko nije ozlijeđen. Pretpostavljamo da se ovdje radilo o pokušaju javnog bičevanja", dodao je. Rusko ministarstvo obrane nije komentiralo ove najnovije optužbe Prigožina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo