18°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C

03.06.2023 / 20:39 Regija - Protesti

Beograd: Građani formirali prsten oko zgrade Predsjedništva Srbije

Beograd: Građani formirali prsten oko zgrade Predsjedništva Srbije
Foto: Nova.rs
Održava se peti protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

Građanima ispred Skupštine obratili su se, između ostalih, glumci Dragan Bjelogrlić i Hadži Nenad Maričić, glumica Ceca Bojković, voditelji Zoran Kesić i Ivan Ivanović…

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by n1srbija (@n1srbija)Članovi ultradesničarske organizacije Narodne patrole izazvali su danas incident ispred Skupštine Srbije kada su napali jednog muškarca.

Formiran je prsten oko Predsjedništva Srbije. Građani su počeli da uzvikuju „Vučiću, odlazi“.

"Mislim da nas danas ima više nego ikad, danas želim posebno da se obratim mladosti Srbije. Prije mjesec dana zadesila nas je tragedija kakvu naš narod ne pamti, tuga za mladim igubljenim životima trajaće dugo i vjerovatno je nikada nećemo preboljeti, i ne treba. Sve nesreće i zlodjela koje smo činili sebi i drugima skupili su se u tu jednu gorku koja je pala na ta nedužna bića koja nikada nikom ništa nažao nisu učinila. Ako postoji dno, tog dana smo ga dotakli. Ali, to što ste vi mladi izašli na ulice sa porukom da više nećete da živite u ovom oboljelom društvu daje nadu da ćemo se sa tog dna možda podići", naveo je glumac Dragan Bjelogrlić i dodao da "smo mladima ostavili Srbiju punu straha i poniženih ljudi", rekao je Dragan Bjelogrlić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo