18°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

05.06.2023 / 09:59 Kultura - Konjic

Predstava 'Druga strana vjetra' na Festivalu glumca BiH

Predstava 'Druga strana vjetra' na Festivalu glumca BiH
Foto: FENA

Konjička publika sinoć je na Festivalu glumca BiH u Konjicu pogledala predstavu ''Druga strana vjetar'', za koju dramatizaciju i režiju potpisuje Branko Ilić, a nastala je u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje.

Riječ je o predstavi koja je inspirirana poezijom Miroslava Mike Antića, a namijenjena je mladima i njihovom odrastanju kroz simboliku mora i mornara, priopćeno je od strane organizatora.

Glumac Stefan Vuković izrazio je zadovoljstvo gostovanjem na Festivalu glumca BiH u Konjicu, kazavši da im je pripala velika čast da se pojave pred konjičkom publikom.

"Iako je ovo predstava za djecu, mlade, ugodno sam iznenađen da je publika, koju su činili, uglavnom, odrasli, ovako odlično prihvatila predstavu i naše igranje", naveo je Vuković, koji u predstavi igra kapetana broda.

Gostovanje Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje na Festivalu glumca BiH u Konjicu, rezultat je dugogodišnje međunarodne saradnje pobratimljenih gradova Konjica i Tivta, odnosno Centra za kulturu Tivat i Narodnog univerziteta Konjic.

Program 10. Festivala glumca BiH bit će nastavljen u utorak, 6. juna, kada će nastupiti Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom ''Isus, sin čovječiji''.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo