11°C
Mostar 18°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

05.06.2023 / 12:04 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić sa krova najavio: U srijedu stižu velike i važne vijesti za građane Srbije

Vučić sa krova najavio: U srijedu stižu velike i važne vijesti za građane Srbije
Foto: Instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu izjavio je da u srijedu stižu velike i važne vijesti za građane Srbije!

- I dalje čekamo one koji protestuju da dođu da razgovaramo, ali nemamo vremena da samo sjedimo i čekamo, već moramo da radimo napornije nego ikada i guramo našu Srbiju naprijed - napisao je Vučić na svom profilu budućnostsrbijeav.

Inače, Vučić je postavio i snimak na kome sjedi sa premijerkom Anom Brnabić i Sinišom Malim  na krovu predsjedničke zgrade u Beogradu. 

Na početku je Vučić rekao da je prošlo tačno deset dana otkad je "pozvao one koji protestuju na ulicama i koji su iznosili određene zahtjeve da dođu na razgovore".

"Nisu se javili, nisu zainteresirani da razgovaramo. Žao mi je zbog toga i mislim da je to velika greška, u demokratskim društvima stvari se rješavaju razgovorom", rekao je.

"Mi imamo sve vrijeme svijeta da čekamo na te razgovore, nastavit ćemo to činiti jer su razgovori najvažniji. Kompromis je uvijek dobra riječ. Vjerujem da će se ipak neko ohrabriti da počne razgovarati, to će biti veliko dostignuće za naše društvo. S druge strane, nemamo vremena za gubljenje kada je u pitanju naša Srbija. Zato ćemo u narednim danima izaći s novim planovima, programima, velikim idejama, ali i izvanrednim vijestima za naše građane."

Kazao je kako će sve objaviti u srijedu.

"Ljudi će, uvjeren sam, biti jako zadovoljni", rekao je.

"Pozivam Srbiju da se ujedini. U srijedu, prije dolaska indijske predsjednice ili neposredno nakon, građani Srbije imat će mnogo važnih vijesti, kako političkih tako i ekonomskih i svih drugih", zaključio je Vučić.


 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)



(Vijesti.ba)

Izdvajamo