20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

31.08.2023 / 16:26 Zanimljivosti - Oboren rekord

Takmičenje u ležanju u Crnoj Gori ulazi u treću sedmicu: Osam učesnika leži preko 300 sati

Takmičenje u ležanju u Crnoj Gori ulazi u treću sedmicu: Osam učesnika leži preko 300 sati
Foto: AA

Kiša, pad temperature, a prije toga ekstremno visoke temperature, nisu poremetile takmičarski duh učesnika takmičenju u izležavanju - Danas je 14. dan, ležimo već 317 sati. Ne planiramo da ustanemo...

Prošlogodišnji rekord u takmičenju u izležavanju u Crnoj Gori oboren je prošle sedmice, a ukupno osam takmičara koji još uvijek učestvuju, postavljaju nove rekorde. Danas je 14. dan takmičenja, a osmoro najupornijih za nagradu od 1.000 eura leži već 317 sati, javlja Anadolija.

Prostor ispod starog javora, učesnici su zbog kiše zamijenili sa ležanjem u zatvorenom prostoru.

Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, no dozvoljeno je spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće/ Anadolija

Psihološka igra traje, a jedna od osam preostalih učesnica, Lidija, za Anadoliju ističe da još ne planira da ustane.

"Danas je 14. dan, ležimo već 317 sati. Ne planiramo da ustanemo. Svi se čude, ali mi i planiramo da za Novu godinu kitimo javor. Dobra je atmosfera, naveče pustimo muziku na zvučnike i ležeći igramo", kaže Lidija.

U igri za pobjedu je i pobjednica iz 2021. godine Dubravka Aleksić iz Podgorice.

"Niko od nas nije umoran, svi su optimisti kao prvog dana. Svi se nadamo pobjedi, a da se niko ne brine, svi smo zdravo i dobro", kaže Dubravka.

Na pitanje još koliko misli da će moći da izdrže u ležećem položaju, Dubravka kaže da ona želi da ide do kraja.

Pobjedu očekuje i Jovan iz Kruševca. Kaže da su u startu razmišljalo o nagradi, ali da nakon pet ili šest dana, novac prestaje da bude bitan.

"Više je ovo neki psihološki rat, prije svega sa samim sobom, pa sa drugima", smatra Jovan.

Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni.

Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, no dozvoljeno je spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće. Na svakih osam sati, takmičarima je dozvoljeno da odu u toalet.

Rekord do ove godine držala je Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja je ležala 117 sati.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo