15°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

14.09.2023 / 13:29 Muzika i Film - Zanimljiva anegdota

Henda: Kako je došlo do dueta Merlina i Vesne Zmijanac

Henda: Kako je došlo do dueta Merlina i Vesne Zmijanac
Foto: Vijesti.ba

Kantautor Mugdim Avdić Henda otkrio je gostujući u podcastu “Soundtrack vremena kod Amira Misirlića kako je dao ideju Dini Merlinu za duet sa Vesnom Zmijanac za pjesmu “Kad zamirišu jorgovani”.

Henda priča da se sve dešavalo u kultnoj sarajevskoj Estradi, za koju kaže da je bila mjesto gdje se nisu štedile ideje.

- Ja sam recimo pola grupa oblačio, ja sam se bavio dizajnom i imidžom. Grupu Regina sam stvorio praktično. Ja sam bio na relaciji New York – Sarajevo i donosio sam ogromne količine odjeće …. Ta Regina kasnije je, odnosno njen vođa, znate kako kažu "ko s djecom spava"…, rekao je Henda, a potom odgovorio na pitanje o Merlinu i duetu s Vesnom Zmijanac koji je bio veliki hit na prostorima cijele bivše Jugoslavije.  

- Jedan je dan došao taj naš kolega u Estradu i ja sam stajao za šankom, pili smo kafu. On mene pita bukvalno – “šta misliš, imam ideju da snimim jedna duet s Josipom Lisac”, a meni odmah u glavi radi kliker. Ja njemu kažem “ja mislim da bi ti najbolje bilo da snimiš duet s Vesnom Zmijanac”, jer on je išao na to, kao Josipa kao neka kultura, kaže Henda i dodaje da je Merlinu rekao:

- I to, ja ću vam dati dvije jakne kožne pa ćete nastupiti rokerski. Kaže on, vidi stvarno.

Henda navodi da mu je ostatak priče ispričao Kemal Bisić, tadašnji menadžer grupe Merlin.

- Oni odu u Beograd, on napiše tekst na komad papira i on je njoj to predložio.  Ona se izvinila i rekla da snima album i odbila. Potom je Kemo Bisić negdje na klaviru tamo ostavio tekst i na njemu zapisan broj hotela gdje su odsjeli. Kad su se ujutro probudili dobili su poziv da snimaju, ispričao je Henda. (Vijesti.ba)

Izdvajamo