22°C
Mostar 28°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 27°C
Bihać 22°C

20.09.2023 / 17:11 Regija - Srbija

Kriminalci koriste ime i lik Novaka Đokovića za financijske prijevare

Kriminalci koriste ime i lik Novaka Đokovića za financijske prijevare
Foto: Arhiv

Kriminalci ponovno koriste ime i lik Novaka Đokovića za prijevare na internetu, upozorio je u srijedu advokatski ured u Beogradu koji zastupa najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je nedavnim osvajanjem turnira US Open i 24. Grand slam naslovom postao najtrofejniji igrač u povjesti tenisa te je povratkom na prvo mjesto ATP liste iznova privukao pozornost medija diljem svijeta i postao temom i izvan teniskih krugova.

Više internacionalnih cyber kriminalnih skupina, posredstvom lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno sudjeluje Novak Đoković, istaknuto je u saopćenju advokatskog ureda Đokovićeva pravnog zastupnika Gorana Draganića, a prenosi Hina.

Najučestaliju iz lepeze cyber prijevara predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića s navodnom "Gazprom platformom", uz poziv da korisnici društvenih mreža ulažu svoj novac posredstvom te navodne "platforme".

"Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internetski prostor su apsolutna obmana", naglašeno je u priopćenju.

Iz odvjetničkog ureda istodobno upozoravaju građane Srbije i regije da budu „veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne financijske prijevare", te da ne dopuste "da postanu plijenom organizirane cyber kriminalne skupine“.

Protiv svih odgovornih za ove internetske prijevare već su poduzeta sva zakonom dopuštena pravna sredstva, a kaznene prijave podnesene su Višem javnom tužiteljstvu za visokotehnološki kriminal“, saopćio je advokatski ured.

Novak Đoković zasad nije reagirao, a njegova posljednja objava na društvenoj mreži X, donedavnom Twitteru, bila je poruka da će izostati sa azijske turneje i isprika navijačima u Šangaju što neće nastupiti na tamošnjem turniru, jednom od posljednjih u sezoni.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo