16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

20.09.2023 / 19:50 Regija - Red prijetnji, red patetike

Vučić po stoti put: Situacija na Kosovu izmiče kontroli

Vučić po stoti put: Situacija na Kosovu izmiče kontroli
Foto: Agencije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Sjedinjenih Američkih Država za Dnevnik RTS.

- Danas su uhapšena još trojica Srba uz objašnjenje da je maltretirao nekog na nekom groblju, toliko smiješno i zastrašujuće da riječi nemam - rekao je Vučić govoreći o hapšenju Srba na Kosovu.

- Uvijek će dvije strane da budu krive, ako smo mi bar malo krivi, uvijek ćemo samo mi da budemo krivi. Srbi će da pate i da plate, udario je na Sjever i na opštinu Vučitrn, očigledno je da se neće zaustavljati. U skladu sa tim donosićemo mjere. U zavisnosti od toga kada će biti zakazana sjednica donosićemo odluke. I na jednoj i na drugoj lično ću da prisustvujem. Da sjednica za UMNIK bude u terminu kada sam sa predsjednikom Sijem.

Dodao je da se plašim da situacija na Kosovu polako ali sigurno izmiče kontroli.

- Ne znam šta će sve biti, ali znam kad vas dovedu dotle da nema više izbora, kad vas stave u ćošak iz kog nemate put, tad morate da se branite svom snagom. Mi da se predajemo nećemo. Nikakve kapitulacije neće biti. Dovoljno smo razumni i pametni da znamo kojim putem treba da idemo. Mi kažemo "ko se zadnji smije, najslađe se smije", vidjećemo ko će zadnji da se smije - poručio je predsjednik Srbije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo