-5°C
Mostar 0°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -2°C
Bihać -2°C

21.09.2023 / 23:27 Rat u Ukrajini - Turski predsjednik

Erdogan ne odobrava negativan stav Zapada prema Putinu

Erdogan ne odobrava negativan stav Zapada prema Putinu
Foto: Hina

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da se ne slaže s negativnim pristupom drugih svjetskih lidera prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenijele su turske televizijske kuće.

Obrativši se novinarima u New Yorku nakon što je sudjelovao na Generalnoj skupštini UN-a, Erdogan je rekao da Rusija nije zemlja koju bi se moglo ignorisati ponovio kako se nada da se može pronaći rješenje za obnovu sporazuma o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora, koji je Moskva napustila u julu.

 "I lideri i premijeri imaju negativne pristupe prema Putinu. Naravno, mi ne dijelimo niti izražavamo to stajalište. Također smatram da ti pristupi nisu ispravni jer Rusija nije obična zemlja", rekao je Erdogan.

"Bilo po svojoj površini ili poziciji u svijetu, Rusija ima jasno mjesto. Po proizvodnji žita, Rusija je sada među malim brojem zemalja u svijetu. Ne možete sada zanemariti jednu takvu zemlju", rekao je, prenosi Hina.

Turska nastoji imati dobre odnose i s Moskvom i Kijevom od početka rata. Pomaže vojno Ukrajini i ističe da podržava njezinu teritorijalnu cjelovitost, ali se načelno protivi sankcijama Rusiji

(Vijesti.ba)

Izdvajamo