11°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

22.09.2023 / 08:01 Regija - Tragedija u Osijeku

Policijski službenik neoprezno rukovao pištoljem, usmrtio djevojku

Policijski službenik neoprezno rukovao pištoljem, usmrtio djevojku
Foto: Vijesti.ba

Zbog sumnje da je neopreznim rukovanjem službenim policijskim oružjem u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju, policija je uhapsila 27-godišnjeg policajca, koji će biti priveden pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u četvrtak navečer osječko-baranjska Policijska uprava.

PU je prethodno izvijestila da je 21-godišnja djevojka smrtno stradala u srijedu, malo poslije 22 sata, u stanu u Osijeku, od povreda zadobivenih iz službenog policijskog naoružanja, a u to vrijeme u stanu je bio prisutan i policijski službenik, koji je u tom trenutku bio izvan službe.

Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 27-godišnji policijski službenik, zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem, ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju, koja je umrla od zadobivenih povreda.

U osječko-baranjskoj PU ističu da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku, a bit će kazneno prijavljen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Rješenjem načelnika Policijske uprave osječko-baranjske 27-godišnji policajac je udaljen iz službe, a protiv njega će se podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, navode iz PU osječko-baranjske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo