4°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

26.09.2023 / 10:15 Politika - Banjaluka

NSRS: Minuta šutnje za 'nevino stradale Srbe na Kosovu'

NSRS: Minuta šutnje za 'nevino stradale Srbe na Kosovu'
Foto: arhiv

Sjednica NSRS u Banjaluci počela je minutom šutnje za "nevino stradale pripadnike srpskog naroda na Kosovu".

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće po hitnom postupku Prijedlog zakona o Fondu solidarnosti Republike Srpske.

Po hitnom postupku biće razmatran i Prijedlog zakona o Agenciji za informaciono-komunikacione tehnologije, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o proizvodnji naoružanja i vojne opreme u Republici Srpskoj, o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu.

Poslanici će razmatrati Prijedlog programa fiskalne konsolidacije za period 2024-2026. godine, izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora Finansijskog sektora Republike Srpske za 2022. godinu, te izvještaje Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Biće razmatran i izvještaj o stanju sektora osiguranja u Republici Srpskoj za 2022. godinu, izvještaj o radu Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike Srpske za 2022. godine, te Godišnji revizorski izvještaj za ovu godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2022. godinu, te izvještaj o radu i poslovanju Garantnog fonda Republike Srpske za prošlu godinu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo