17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

26.09.2023 / 13:15 Regija - Banjska

Objavljen video terorista s Kosova, Radoičić vodio akciju

Objavljen video terorista s Kosova, Radoičić vodio akciju
Foto: X

Kosovski mediji objavili su snimak na kojem se vidi da je upravo Milan Radoičić, lider Srpske liste, rukovodio terorističkom akcijom na sjeveru Kosova.

Portal Istraga je jučer objavila da je Radoičić ranjen i da se nalazi na liječenju u Beogradu.

Podsjetimo, vlasti na Kosovu optužile su potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića da je organizvao i učestvovao u napadu na kosovsku policiju 24. septembra.

Na konferenciji za novinare 25. septembra ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla rekao je da su vlasti pronašle mape i planove za napad na Kosovsku policiju na sjeveru 24. septembra. On je rekao da napad nije bio ad hoc već planirano mjesecima.

Naveo je da je na osnovu dokumenata koji su pronađeni Radoičić povezan s napadom.

-U tim materijalima pronašli smo i dokumente kriminalca koji je također na crnoj listi SAD-a, Milana Radoičića, dokumente koji dokazuju njegovu povezanost ili direktno učešće u ovoj akciji. Ovo je popis oružja odnosno dozvola institucija Srbije koje su dali Milanu Radoičiću, gdje je i popis oružja koje posjeduje, s brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu i definitivno originalni dokument je u rukama forenzičara, rekao je Sveçla.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo