25°C
Mostar 31°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

26.09.2023 / 13:58 Regija - Kosovo

Đukanović: Radoičić poslije svakog sukoba ostavlja na licu mjesta svoja dokumenta

Đukanović: Radoičić poslije svakog sukoba ostavlja na licu mjesta svoja dokumenta
Foto: Vijesti.ba
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) advokat Vladimir Đukanović pozvao je potpredsjednika Srpske liste da sljedeći put, kako je naveo, nakon sukoba ostavi vizit kartu.

"Milan Radoičić, čovjek koji poslije svakog sukoba ostavlja na licu mjesta svoja dokumenta. Jedinstven primjer ratnika u svijetu. Sljedeći put neka im ostavi vizit kartu", objavio je Đukanović na društvenoj mreži X.


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja rekao je jučer da su u vozilu marke "mercedes" sa BG tablicama pronađena dokumenta potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koje je Svećlja i pokazao na konferenciji za novinare povodom zaplijene velike količine naoružanja na sjeveru Kosova.

Kako se moglo vidjeti na dokumentima izdatim u Kraljevu, u vlasništvu Radoičića su pištolji i revolveri "magnum 357", "glok", "sig sauer", "laugo arms", "valter".

Svećlja je zatražio od Srbije da preda Kosovu osobe koje su napale kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarale pred pravosudnim organima za terorističke akte.

"Sumnjamo da je on (Milan Radoičić) bio dio tih 30 koji su napali policiju Kosova. Našli smo dokumentaciju u jednom od vozila, s Radoičićevom dokumentacijom. Imamo i druga obavještajna saznanja da je on bio jedan od vođa te grupe", rekao je Svećlja.

Zvanični Beograd nije reagovao na tvrdnje i sumnje kosovskog ministra policije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedjelju večer kazao da su u sukobu s kosovskom policijom učestvovali isključivo Srbi sa Kosova.

Komentarušući navode kosovskog ministra Dželjalja Svećlje da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić predvodio 30 Srba koji su u nedjelju u Banjskoj napali policiju, poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević je agenciji Beta kazao da učešće Radoičića u tom tragičnom događaju ne bi predstavljalo iznenađenje.

"Ako je Radoičić učestvovao u tom suludom činu, onda je potpuno jasno da iza svega stoji režim u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Da je Radoičić ili bilo ko drugi to organizovao bez saglasnosti i naređenja iz Beograda, već bi bio uhapšen ili bi to bio kraj za Vučića", ocijenio je poslanik.

Pojedini regionalni mediji su jučer objavili nepotvrđenu informaciju da je Radoičić u nedjelju ranjen prilikom sukoba s kosovskom policijom u Banjskoj.

U oružanom sukobu između grupe Srba i kosovske policije koji se dogodio u nedjelju u selu Banjska na sjeveru Kosova, prema do sada potvrđenim podacima poginula su četiri napadača srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac albanske nacionalnosti.

Za sada se zna da su najmanje tri ranjena Srbina smještena u bolnicama u Novom Pazaru i Prištini, dok su osmoricu uhapsile prištinske vlasti.

Imena poginulih, ranjenih i uhapšenih Srba još nisu saopštena.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo