20°C
Mostar 32°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 28°C

26.09.2023 / 22:29 Magazin - Poznati bh. meteorolog

Nedim Sladić odbranio magistarski rad na univerzitetu u Velikoj Britaniji

Nedim Sladić odbranio magistarski rad na univerzitetu u Velikoj Britaniji
Foto. FB

Nedim Sladić, mladi metereolog čije prognoze gotovo svi jedva čekamo, niže nove uspjehe.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poglavlje koje je trajalo formalno punih 8, a psihički punih 20 godina.

Draga rodbino, prijatelji i poznanici,

u utorak, 26.09.2023. godine zaokružen je proces za koji sam se gotovo nezavisno borio punih 8 godina, dok se moj dječački san napokon ispunjava dvije decenije kasnije. Na današnji dan, ponosno, ali precrpljeno, završavam još jednu priču s uspješnim ishodom.

Tročlana univerzitetska komisija je ovog mjeseca ocijenila moj magistarski rad na temu “Definitiori najsnažnijih toplotnih valova u Ujedinjenom Kraljevstvu – kontrasti između 1976, 2003, 2018. i 2022. godine” najvišom ocjenom prema UK edukacijskom sistemu (tzv. prva klasa ili distinction), uzimajući u obzir pet faktora – kvalitet istraživačkog rada, jezička izražajnost, kritički stav, dobiveni rezultati i vizualizacija podataka, dok prethodni akumulirani broj bodova kroz zimske i proljetne ispite te projekte od septembra 2022. do maja 2023. je omogućio da ujedno i svoj master okrunišem sa najvišom ocjenom.Stoga, od danas sam ispunio sve neophodne uslove za stjecanje titule magistra nauka iz oblasti meteorologije i klimatologije. Ceremonija dodjele diploma bit će upriličena u prvoj dekadi decembra 2023. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovo je značajan trenutak za mene i svakako da sam i više nego ponosan na svoje akademsko postignuće, pogotovo uzimajući u obzir kroz kakve sam prepreke nailazio i s kakvim sam se edukacijskim limitima suočavao u Bosni i Hercegovini gdje, ponavljam namjerno, nažalost nisam mogao studirati ono što volim.Zahvalit ću se svima vama koji ste me bodrili na ovom putu, pogotovo unazad godinu dana, pa makar to bilo i sa riječju – sretno. Hvala vam i za tu jednu riječ od šest slova.

“Rabbi zidni ilma!” – Gospodaru, Ti meni moje znanje uvećaj! (Ta-ha, 20:114)”, napisao je Sladić na svom Facebook profilu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo