-5°C
Mostar 0°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -2°C
Bihać -6°C

27.09.2023 / 10:31 Regija - Crna Gora

Tunel u Podgorici kopali od jula, četiri dana iznosili stvari

Tunel u Podgorici kopali od jula, četiri dana iznosili stvari
Foto: arhiv

U depo Višeg suda u Podgorici provaljeno je 8. septembra, a lopovi su materijalne dokaze pohranjene u toj prostoriji krali do 11. septembra, utvrđeno je istragom podgoričkog tužilaštva i policije,

Istragom je do sada utvrđeno da su u tom periodu ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci, ali i da su obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje, kako pišu Vijesti.me

Iz predmeta koji se vode pred Višim sudom, u namjeri sprečavanja i otežavanja dokazivanja, krimi-ekipa ukrala i pištolj “Zoraki” M 906B kalibra 7,65 mm i šest metaka u okviru, zatim “broving” fabričkog broja Y***7, još jedan NN marke i broja kalibra 7,65 mm, zatim “CZ”, model 75 LUGER, fabričkog broja 6**9, “CZ” model 57 kalibra 7,62 mm bez fabričkog broja... Iz tih predmeta ukraden je i “Valter Creed” kalibra 9 mm, sa kog je mehanički uklonjen fabrički broj, zatim “GLOK” fabričkog broja B*****4, “CZ” model 57 kalibra 7,62 TT na kom je uništen fabrički broj. “I ‘CZ PARA’, kalibra 9 mm, fabričkog broja 6***6 i puške marke ‘crvena zastava’ kalibra 223 reming, fabričkog broja 1***7”.

Oružje su, tvrde istražitelji, kroz prethodno napravljeni tunel 11. septembra odnijeli sa sobom do podruma, a zatim ga smjestili u kofere i najlonske kese i sa sobom ih odvezli taksi vozilom do stana na Zabjelu.

Tužilac Marko Mugoša donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv uhapšenog Podgoričanina Predraga Mirotića (32), četvorice bjegunaca iz Loznice - Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32) koji su, kako se sumnja, od kraja jula do 11. septembra kopali tunel do sudskog depoa.

Naredbom je obuhvaćeno i više osoba na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo