8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

27.09.2023 / 22:38 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Radoičić je u Srbiji i biti će saslušan

Vučić: Radoičić je u Srbiji i biti će saslušan
Foto: RTS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić u Srbiji i da će biti saslušan.

"On će svakako odgovoriti pozivu nadležnih organa Republike Srbije, uvjeren sam da će biti saslušan... Republika Srbija i njeni nadležni organi će raditi svoj posao", rekao je Vučić 27. septembra na Radio-televiziji Srbije.

Policija Kosova je Milana Radoičića označila kao organizatora i učesnika napada na kosovsku policiju u selu Banjska 24. septembra.

Kako je saopšteno, u napadu maskiranih i oružanih lica je ubijen policajac Afrim Bunjaku, a nekoliko drugih povrijeđeno. Nakon toga su u razmjeni vatre ubijena trojica napadača srpske nacionalnosti.

Vučić je rekao da se Radoićić nalazi na "teritoriji centralne Srbije" i demantovao je navode da je ranjen.

"Milan Radoičić se nikada skrivao, nije stidio ni svoje uloge…drugo je šta ja mislim o nečemu što se dogodilo, što je bilo svakako za Srbiju ne dobro i Srbiji ništa dobro nije moglo da donese", rekao je on.

"On sebe smatra borcem za slobodu, svojih drugova se nikada nije odrekao i nikada se neće odreći, ali postoje stvari i pitanja na koja će morati da odgovori", reči su Vučića o Radoičiću.

Ministar policije Kosova Dželjalj Svečlja je 26. septembra je objavio snimak iz drona za koji tvrdi da se na njemu može vidjeti naoružani Radoičić kako stoji u manastiru Banjska s grupom naoružanih muškaraca u uniformama.

Na pitanje da li je autentičan snimak i da li je Radoičić bio u Banjskoj, Vučić je odgovorio da će to utvrditi nadležni organi.

"Da li je ili nije, to rade nadležni organi", izjavio je on.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo