13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

21.11.2023 / 10:54 Regija - Crveni meteoalarm

Za sat vremena u Zadru palo 50 litara kiše po kvadratnom metru

Za sat vremena u Zadru palo 50 litara kiše po kvadratnom metru
Foto: Slobodna Dalmacija
Za samo sat vremena u Zadru je danas palo 50 litara kiše po kvadratnom metru, rekla je meteorolog Državnog hidrometeorološkog zavoda Anita Vidović.

- U vanrednom mjerenju, zabilježeli smo 50 litara kiše po kvadratnom metru između 7.00 i 8.00 sati. Toliko padavina inače u ovo doba godine padne za mjesec dana - rekla je Vidović.

Zbog jednosatnog pljuska i bujica vode poplavljeni su mnogi dijelovi grada, automobili su ostali zarobljeni na ulicama, a vatrogasci su imali desetak intervencija.



Sve su se intervencije odnosile na poplavljene podrume ili prizemlja stambenih i poslovnih objekata.

- Zvali su nas i vozači koji su ostali u vodi, ali to su uglavnom rješavale vučne službe. Na terenu je gradska vatrogasna jedinica - rekao je županijski vatrogasni komandir Matej Rudić.

Crveni meteoalarm danas je upaljen za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal zbog jake i olujne bure. Narančasti alarm je zbog vjetra oglašen za zapadnu obalu Istre i Sjevernu Dalmaciju.

Žuto upozorenje zbog vjetra izdato je za sjevernu i južnu Dalmaciju. Žuto upozorenje zbog vjetra, kiše i grmljavine izdato je za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a zbog kiše za karlovačku i gospićku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo