24°C
Mostar 26°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 25°C
Bihać 23°C

21.11.2023 / 13:45 Regija - Video

Na sjednici Parlamenta Sjeverne Makedonije napadnut potpredsjednik, razbijen mu i računar

Na sjednici Parlamenta Sjeverne Makedonije napadnut potpredsjednik, razbijen mu i računar
Foto: Screenshot
Poslanici Ljevice Dmitar Apasiev i Borislav Krmov su na sjednici Sobranja Sjeverne Makedonije polomili kompjuter predsjedavajućem i gađali ga listovima papira sa njihovim amadmanima.

Televizija Telma je prenijela da se to dogodilo pošto 87 poslanika nije prihvatilo zahtjev Ljevice da se prijedlog novog Poslovnika Sobranja povuče iz rasprave.

Poslanici Apasiev i Krmov su na prijedlog Poslovnika podnijeli 2.461 amandman za koje je predsjednik Sobranja Talat Džaferi rekao da „nisu uredni“, te su se poslanici naljutili.

Poslanik Ljevice Krmov je rekao se sjednica mora prekinuti, da njihovi amandmani nisu administrativno registrovani i tražio da mu se kaže po kojem osnovu su na taj način odbijeni.

Dok je predsjednik sobranja Džaferi bio van sale, Krmov je listove papira s amandmana bacao ka potpredsjedniku Sobranja Goranu Misovskom koji je predsjedavao sjednicom, polomio kompjuter koji je bio pred njim i bacio ga na pod.Potom se Krmovu u bacanju papira na Misovskog priključio drugi poslanik i lider Ljevice Dimitar Apasiev, te se u salu vratio predsjednik Sobranja Džaferi i prekinuo sjednicu, prenose agencije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo