13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

21.11.2023 / 14:58 Regija - Loši vremenski uslovi

Školski kombi sletio s ceste kod Splita, nema teže povrijeđenih

Školski kombi sletio s ceste kod Splita, nema teže povrijeđenih
Foto: Dalmacija danas
Oko 13:30 došlo je do saobraćajne nesreće na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno.

Radi se o strmoj i vijugavoj cesti koja spaja ova dva mjesta i na kojoj su vremenske prilike loše (pada kiša, cesta je klizava i povremeno je čak i u oblaku). Vozač je upravljajući kombi vozilom sletio pod cestu u naselju Sirotkovići, javlja Dalmacija Danas.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o školskom kombi vozilu u kojem je u trenutku nesreće bilo djece. Srećom, nitko nije teže povrijeđen, ali su preventivno prevezeni na pružanje liječničke pomoći.

Nesreću su potvrdili i iz splitske policije.

"U 13:23 u Sitno Gornjem na raskrižju za Srinjine došlo je do slijetanja kombi vozila. Policija je na mjestu događaja", kazala je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske. Saobraćaj se ovom dionicom ceste odvija naizmjenično, jednim trakom, uz regulaciju policijskog službenika.



Zrinka Mužinić Bikić, direktorica Osnovne škole "Srinjine", je za Slobodnu Dalmaciju kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

"Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih povreda. U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole", rekla je Mužinić Bikić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo