13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

25.11.2023 / 20:21 Kultura - Organizovana slikarska radionica

Ovogodišnji 'Susreti mladih Brčko distrikta BiH' u duhu zaštite životne sredine i kulturnog sadržaja

Ovogodišnji 'Susreti mladih Brčko distrikta BiH' u duhu zaštite životne sredine i kulturnog sadržaja
Foto: FENA
Krovna organizacija mladih Brčkog započela je danas slikarskom radionicom treće po redu Susrete mladih Brčko distrikta BiH, a koje finansira brčanska Vlada pod nazivom „Ruke pune buke“.

-Zaštita životne sredine i kulturni sadržaj za mlade teme su ovogodišnjih susreta zbog čega smo u saradnji sa 'Ateljom 6' danas organizovali slikarsku radionicu kojom smo ozvaničili početak Susreta mladih koji će trajati oko četiri mjeseca, rekao je Vladimir Kanostrevac predsjednik Vijeća mladih Brčko te dodao da će umjetnička djela koje će nacrtati učesnici na radionici biti izložena u Gradskoj vijećnici.

Prema njegovim riječima, centralni događaj u okviru Susreta mladih je konferencija koja će se održati u proljeće sljedeće godine koja će okupiti veliki broj zvanica iz Brčkog i regiona.
 
U okviru današnje radionice, kojom su ozvaničeni ovogodišnji Susreti mladih, učesnici su očistili okolinu oko planinarskog doma i zasadili drveće, a svečanom otvorenju prisustvovao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić, šef Kabineta gradonačelnika Nedim Hamzabegović, savjetnica gradonačelnika Lucija Hrgovčić i zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH Mehmedalija Karamujić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo