14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

28.11.2023 / 11:55 BiH - Javni poziv

Općina Stari Grad daje građanima jednokratnu pomoć od 450 do 1500 KM

Općina Stari Grad daje građanima jednokratnu pomoć od 450 do 1500 KM
Foto: Općina Stari Grad/FENA

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić najavio je kako će ove godine, umjesto drva, socijalno ugrožene porodice dobiti jednokratnu pomoć i to u iznosu od 450 do 1500 KM.

Načelnik je istakao da Općina nije na vrijeme izvršila nabavku drva za ogrjev zbog svih dešavanja koja su se tamo desila u bliskoj prošlosti, pa će umjesto toga građanima dati novac da ih sami nabave.

“Odlučio sam iskoristiti pravo načelnika da umjesto podjele drva, raspišem javni poziv kojim će Općina isplatiti novčanu naknadu u vrijednosti drva za ogrjev socijalno ugroženim porodicama u iznosu od 450 KM do 1.500 KM”, naglasio je Čengić.

Istakao je da je kriterije i procedure utvrdilo Općinsko vijeće svojim pravilnikom, a u narednih 15 dana socijalno ugroženi građani će biti u prilici aplicirati na ovaj javni poziv.

“Za ovu namjenu smo planirali oko 170.000 KM, dok rebalansom budžeta planiramo do kraja godine realizovati i oko dva miliona KM u okviru provođenja programa EU pomoći dodjele sredstava energetski siromašnim domaćinstvima u Federaciji BiH”, najavio je načelnik Čengić.

Na zvaničnoj stranici Općine Stari Grad navedeni su svi uslovi za učešće u Javnom pozivu, ali i objasnili šta tačno podrazumijevaju pod "licima socijalne potrebe".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo