0°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

04.12.2023 / 10:23 Regija - Novi detalji

Otmicu djevojčice Vanje organizovao njen otac?

Otmicu djevojčice Vanje organizovao njen otac?
Foto: Arhiva
Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizirao je njen otac, saopćio je na konferenciji za medije makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, prenosi Telegraf.

"Učinit ću sve da čudovište dovedem pravdi"

"Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće", objasnio je.

 "Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutrašnjih poslova moglo doći, počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo", poručio je.

Okupljenim medijima se obratio i glavni javni tužitelj Gavril Bubevski.

"Imamo priznanje osumnjičenih ko je za što odgovoran", naveo je. Potvrdio je kako je osumnjičenima određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći s odgovarajućim izvještajem, a javno tužilaštvo otvoriti postupak. Dodao je kako su osumnjičenici ispričali da su ubili Vanju jer su stvari izmakle kontroli.

"Sada se vodi preliminarna istraga, zakon to dozvoljava. Za optuženog će biti zatražena najteža moguća mjera zbog opasnosti od bijega i utjecaja. Za osobom koja se ne nalazi u zemlji bit će raspisana i međunarodna potjernica", najavio je Spasovski.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo