0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

04.12.2023 / 16:32 Regija - Apsolutno miran

Dječak-ubica Kosta K. šokirao na saslušanju, otkrio šta mu najviše nedostaje

Dječak-ubica Kosta K. šokirao na saslušanju, otkrio šta mu najviše nedostaje

Dječak-ubica Kosta K. (14) bio je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i to pred roditeljima djece koju je ubio.

Ono što je šokiralo sve prisutne jeste apsolutna hladnoća koju je dječak pokazivao u svim svojim odgovorima.

Na psihološko pitanje šta mu najviše nedostaje iz vanjskog svijeta, dao je odgovor: Ujak, pas i sestra. Majku i oca nije spominjao.

"Bez premišljanja je rekao da je osoba koja mu nedostaje brat njegove majke, odnosno ujak, a onda je dodao i kućnog ljubimca psa, pa na kraju je rekao i sestricu. Majku i oca nije ni spomenuo. On ni u drugim dijelovima iskaza nije pokazao da žali što je roditeljima uništio život. Debelo tu nešto nije štimalo", rekao je dobro obaviješteni izvor "Republike".

Kosta je govorio putem linka iz bolnice u kojoj se nalazi, a u kadru je u pozadini bila i njegova majka Miljana Kecmanović. Njene reakcije na sve što njen sin govori uznemirile su sve koji su gledali obraćanje u prostoriji u Tužilaštvu, dodaje isti izvor.

"Roditelji žrtava su međusobno komentarisali da to ponašanje Miljane Kecmanović ne potpada u okvire kako bi trebalo da se ponaša majka djeteta masovnog ubice. Vrlo ih je začudilo što je bila bez reakcije i na pitanja oštećenih od kojih bi kamen zaplakao. Miljana se ponašala hladno kao sin, s tim da je rukama dirala vezanu kosu dok je on ruke držao ispred sebe sve vrijeme. Nikome nije jasno kako je lice te žene ostalo bez reakcije na pitanja Suzane Čikić, majke dječaka Andrije Čikića".

Kostina majka se ponašala kao da se katastrofa nije desila, dodao je "Republikin" izvor.

"Ubica je rekao Suzani da zna da joj je ubio sina, ni tada ne rekavši da mu je žao. Ta Suzana, ta nesretna žena je ostala bez jedinca sina u piru dječaka ubice, kao i otac Miloš Čikić. Roditelji žrtava su bili nijemi".

Svi koji su pratili saslušanje ubijeđeni su da odnosi u porodici nisu bili topli i puni ljubavi.

S tim u vezi, a prije svega s obzirom na činjenice koje su otkrivene istragom - da je otac ubice dr. Vladimir Kecmanović stavio na raspolaganje sinu oružje i učio ga da puca, kao i da je DNK majke nađen na čahuri, roditelji žrtava traže da za zločin sina odgovaraju i njih dvoje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo