23°C
Mostar 21°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 30°C
Bihać 25°C

06.12.2023 / 17:43 BiH - Pribavila 50.000 KM

Potvrđena optužnica zbog zloupotrebe položaja protiv radnice sarajevske firme

Potvrđena optužnica zbog zloupotrebe položaja protiv radnice sarajevske firme

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Selme Kuršumlić zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optužena se osnovano sumnjiči da je u periodu od 23.06.2014. godine do 29.07.2020. godine, obavljajući poslove administrativnog radnika službe za ekonomsko-finansijske poslove u pravnom licu ALU-POINT d.o.o. Sarajevo, zloupotrijebila svoja ovlaštenja za pripremu i popunjavanje elektronskih isplatnih naloga i plaćanje putem elektronskog bankarstva u ime pravnog lica ALU-POINT d.o.o. Sarajevo kao nalogodavca, na način da je u elektronske isplatne naloge poslodavca neosnovano unosila podatke o primateljima prema kojima pravno lice ALU-POINT d.o.o. nije imalo obaveze, te neosnovano unosila broj svog računa, a potom tako popunjene naloge proslijeđivala nadležnim bankama na izvršenje. Nadležne banke su na osnovu tako popunjenih naloga vršile prijenos novčanih sredstava na njen račun.

Optužena je na naprijed opisani način pribavila sebi imovinsku korist u novčanom iznosu od preko 50.000,00 KM, navode iz Tužilaštva.

Postupajuća tužiteljica predložila je sudu saslušanje šest svjedoka, jednog vještaka i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo