0°C
Mostar 3°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

07.02.2024 / 16:02 Regija - Hrvatski predsjednik

Milanović: Ovo se nije dogodilo još od druga Tita

Milanović: Ovo se nije dogodilo još od druga Tita
Foto: Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović obišao je danas retrospektivnu izložbu djela Ivana Meštrovića u Galeriji Klovićevi dvori, a nakon posjete se obratio novinarima te je komentarisao izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Rekao je kako nije čuo za Plenkovićevu poruku DORH-u, ali da će "dobiti i on od nekoga poruku”.

"Nemam poruku DORH-u, s porukama je to jako nezgodno. Često na proljeće rijeke pravde dolaze pa se izliju. Sad je svima jasno o kakvom se probisvijetu radi", započeo je, a prenosi Dnevnik.hr.

"Cijeli HDZ je jednoglasno izabrao ovog probisvijeta. Ovo je prvi put od druga Tita da partija bira glavnog državnog odvjetnika", rekao je.

Nazvao je USKOK-ovu optuženicu Josipu Pleslić, bivšu Rimac, koja je s Turudićem razmjenjivala poruke - Madame de Pompadour.

"Ovo se prema zakonodavnim zamislima Andreja Plenkovića ne bi ni smjelo znati. Treba li ovo javnost znati? Pa jasno da treba", rekao je.

"Ja sam poslao dokument koji jasno govori o kakvom se čovjeku radi. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja bi trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto netko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak", rekao je Milanović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo