10°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

09.02.2024 / 13:53 Regija - Curenje hlora

Novi detalji nesreće u splitskom hotelu: Gosti evakuisani, dvoje u bolnici

Novi detalji nesreće u splitskom hotelu: Gosti evakuisani, dvoje u bolnici
Foto: Index.hr
U splitskom Radisson Blu hotelu došlo je do curenja hlora u prostorijama povezanim sa bazenom. Dvije osobe su prevezene u bolnicu, a hotel je evakuisan.

Sve evakuisane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela, prenosi Index.

"Ukupno dvije osobe su prevezene na pružanje ljekarske pomoći. U cilju prevencije i zaštite građana od imisija, zatvoren je jedan dio ceste Put Radoševca (južna strana hotela). Kada se za to ispune uslovi na mjestu događaja obaviti će se uviđaj", javlja policija.

"Zaprimljene su dvije osobe preko našeg hitnog prijema. Muška osoba u dobi od šezdeset godina razvila je simptome otežanog disanja i nadražajnog kašlja. U ovom trenutku obrada još traje, pacijent je izvan životne opasnosti, ali s obzirom na nalaze koji su nam pristigli bit će zadržan na bolničkom liječenju radi daljnje opservacije i promatranja kliničkog stanja. Dvadesetogodišnjakinja je zaprimljena na obradu, ali sa vrlo blagim simptomima i bit će po završetku obrade otpuštena na kućnu njegu", kazala je glasnogovornica Kliničkog bolničkog centra Split Kristina Bitanga za Dalmatinski portal.

U hotel su stigli i zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo