1°C
Mostar 5°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

09.02.2024 / 21:25 Politika - Sjednica UO UIO

Mašić o izostanku Kraljevića: Pritisak šefa da se usvoji Izborni zakon

Mašić o izostanku Kraljevića: Pritisak šefa da se usvoji Izborni zakon
Upravni odbor Uprave za indireknto oporezivanje (UO UIO) BiH održao je danas u Banjaluci 4. sjednicu na kojoj su  usvojene izmjene i dopune Pravilnika o ovlašćenjima i ovlašćenim službenim licima UIO.

S obzirom na to da na sjednicu nije došao ministar finansija u Vladi FBiH Toni Kraljević nije bilo moguće glasati o tačkama dnevnog reda koji se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period  januar – mart 2024. godine.

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) je izrazio nezadovoljstvo izostankom federalnog ministra finansija.

"Uz dužno poštovanje privatnih i stranačkih obaveza današnji potez ministra je za svaku osudu. Ako neko misli da je slučajan grdno se vara. Nažalost, ovo nije Tonijeva “pamet” već šefa koji vrši pritisak da se usvoji Izborni zakon po njegovoj volji. Džaba!" - stoji u objavi Mašića na platformi X.


Ministar finansija FBiH, Toni Kraljević danas je bio u delegaciji HDZ-a koja je u Žepču bila domaćin delegaciji Vlade Hrvatske, predvođene ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom.


Toni Kraljević (krajnje desno na fotografiji), danas sa Čovićem u Žepču


(Vijesti.ba)

Izdvajamo