0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

12.02.2024 / 12:06 Regija - Srbija

Ubici tročlane porodice Đokić potvrđena doživotna kazna zatvora

Ubici tročlane porodice Đokić potvrđena doživotna kazna zatvora
Foto: Blic

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića na doživotnu robiju za ubistvo tročlane porodice Đokić iz koristoljublja.

Džoniću, iz aleksinačkog sela Moravca, doživotna robija izrečena je zbog ubistva rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije, koje je iz koristoljublja ubio, a zatim zapalio.

Apelacioni sud je tako odlučio po žalbi na prvostepenu presudu, kojom mu je izrečena istovjetna kazna.

Kako je saopštio Apelacioni sud, nakon javne sjednice 17. januara preinačena je presuda Višeg suda od 13. juna 2023. godine, te je Džoniću u kaznu doživotnog zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora, ali mu je u ostalom dijelu odbijena žalba i prvostepena presuda potvrđena.

Pritvor je uračunat radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust, prenijeli su beogradski mediji.

Zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vrijeme se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo