0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

12.02.2024 / 12:40 Regija - Hrvatska

Sudar kod Rijeke: Automobil se zaletio u alegorijska kola maškara

Sudar kod Rijeke: Automobil se zaletio u alegorijska kola maškara
Foto: Facebook
Na dionici A7 A7 između čvora Sveti Kuzam i čvora Hreljin, u blizini Rijeke (Hrvatska) došlo je do saobraćajne nesreće kojoj su učestvovala alegorijska kola maškara, odnosno ukrašeno vozilo koje je učestvovalo u maškarnoj povorci u Rijecu.

Na mjesto nesretnog događaja vrlo brzo stigli su djelatnici hitnih službi, a nekoliko osoba prevezeno je na hitni trakt KBC-a na Sušaku. Svi su nakon obrade već pušteni na kućnu njegu, piše Riportal, prenosi Index.

Do nesreće je došlo kada su se alegorijska kola, koja je vuklo pick up vozilo, kretala u smjeru Hreljina. U njih se zabilo lično vozilo koje se kretalo u istom smjeru.

"Alegorijska kola svijetlila su poput Betlehema i nije mi jasno kako nas vozačica tog ličnog vozila nije vidjela", otkrila je osoba koja se vozila u pick up vozilu koje je vuklo alegorijska kola.

"Lično vozilo moglo se bez problema prestrojiti u lijevu saobraćajnu traku i tako nas prestići, nije mi jasno zašto se to nije dogodilo i zašto se vozilo zabilo u nas", prepričao je učesnik nesreće za spomenuti portal.

"Mi u pick-up vozilu osjetili smo da se iza nas jako zatreslo, zanijelo nas je jako, no, vještinom našeg vozača zaustavili smo se na cesti bez posljedica. No, kada smo izašli iz vozila, imali smo što vidjeti - alegorijskih kola praktički više nije bilo, ostaci kola bili su razasuti po cesti, i prvo što smo napravili počeli smo dozivati i tražiti članove naše porodice i prijatelje.

Svi su se, na svu sreću, brzo javili i vidjeli smo da nema fatalno povrijeđenih što je bilo ogromno olakšanje u trenucima kada smo doživjeli i preživjeli strašan šok", dodaje učesnik nesreće. Saobraćaj je jedno vrijeme bio potpuno zatvoren u pravcu Krka, piše Ri portal.

Riječka je policija danas kratko izvijestila da se tokom vikenda na području njihove nadležnosti dogodilo 29 nesreća u kojima je osam osoba lakše povrijeđeno, a dodali su i da je četvero teže povrijeđenih, dok su dvije osobe poginule u strašnoj nesreći u Pećinama.

Fotografije nesreće na svom je Facebooku objavio gradonačelnik Bakra, Tomislav Klarić.

"Sa mjesta nesreće na zaobilaznici iznad Bakra, na alegorijska kola "Čočman expresa" iz našeg Hreljina naletjela vozačica. Povrijeđeni u bolnici su van životne opasnosti. Ljudi čuvajte se", napisao je Klarić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo