13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

21.02.2024 / 09:04 Regija - Očekuje se izvještaj

Kosovo: Četverogodišnju djevojčicu nasmrt pretukli rođaci?

Kosovo: Četverogodišnju djevojčicu nasmrt pretukli rođaci?
Foto: Ilustracija
Četverogodišnja djevojčica iz Đakovice na Kosovu preminula je jučer u bolnici u Prištini pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Sumnja se da je podlegla povredama koje su joj nanijeli rođaci.

Piše to Telegraf. U bolnicu u Prištinu dovezena je u teškom stanju, a ljekari su majci rekli da je imala teške povrede po tijelu koje su joj nanijela ujakova djeca sa kojima se navodno igrala u dvorištu ujakove kuće.

Kod njega je u posjetu došla sa majkom. Njena majka Hajra je ispričala je da joj je djevojčica rekla da su je tukla djeca članovi porodice daidže.

"Kada sam je uzela u naručje nije mogla hodati, samo je plakala", rekla je majka.

Djevojčica je bila puna modrica u donjem dijelu leđa i imala je otok na grudima, utvrdili su ljekari u Đakovici, ali su je zbog težine povreda, što je naknadno utvrđeno, i u predjelu glave, odmah prebacili u Prištinu.

Iako su ljekari u Đakovici utvrdili povrede, njena majka izjavila je da postoji drugi uzrok smrti. Tvrdi da joj je dežurna liječnica u bolnici u Prištini usred noći kazala da djevojčica ima veliku infekciju te da zbog nje krvari.

S tim uzrokom smrti složio se i liječnički konzilij, pa će pitanje je li infekciju izazvalo premlaćivanje ili neadekvatno liječenje naknadno dobiti odgovor.

To će se utvrditi istragom pošto je nadležni tužitelj izdao nalog o pokretanju istrage o smrti, a očekuje se i izvještaj Instituta za sudsku medicinu gdje je tijelo poslano na obdukciju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo