0°C
Mostar 4°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

22.02.2024 / 18:28 Muzika i Film - Zakazan koncert

Najkontroverzniji balkanski reper će nastupiti u Areni, Zagrepčani negoduju

Najkontroverzniji balkanski reper će nastupiti u Areni, Zagrepčani negoduju
Foto: YouTube

Nakon što je zagrebačku Arenu pet dana zaredom rasprodala Aleksandra Prijović, a nastup već zakazali Lepa Brena, Dragana Mirković te još nekoliko imena narodne muzike, sada je u njoj koncert najavio i niz mladih trap i folk izvođača iz Srbije, ali i BiH.

Koncert pod nazivom "Balkan festival" zakazan je za 11. maj, a na njemu će nastupiti više izvođača koje uglavnom sluša mlađa publika.

Među njima su Zera, Nucci, Voyage, Barbara Bobak, Corona i Rimski, te bh. reper Sajfer, ali posebnu pažnju privuklo je ime najkontroverznijeg balkanskog repera - Desingerice.

Riječ je o reperu po imenu Dragomir Despić, koji je potpuni hit u Hrvatskoj uprkos tome što u svojim pjesmama otvoreno podstiče i poziva na blud i nemoral.

Njegove pjesme poput hita Ccokolada dominiraju YouTube trendingom i Billboardovom ljestvicom u Hrvatskoj, ali najviše se priča o njegovim "neobičnim" nastupima na kojim izvodi neuobičajene stvari, barem za naše prostore.

Desingerica je poznat po tome što publiku voli gađati prljavim čarapama i tući ih tenisicama, ali uprkos tome, on već mjesecima puni klubove po cijeloj zemlji.

Informacija da će Desingerica nastupiti u zagrebačkoj Areni izazvala je mnoštvo komentara, pretežno negativnih. Građani Zagreba masovno pišu da je sramota da se takvom izvođaču omogući nastup u najvećoj hrvatskoj dvorani, dok mlađa publika vjerovatno s nestrpljenjem očekuje njegovu tačku na Balkan festivalu.

Podsjetimo, Desingerica je prošle godine trebao nastupiti i u Banjaluci, ali je gradonačelnik Draško Stanivuković zabranio njegov koncert rekavši da njegovo ponašanje i sve ono što propagira u svojim pjesmama nije primjereno.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo