23°C
Mostar 33°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 34°C
Bihać 29°C

23.02.2024 / 09:28 Rat u Ukrajini - Ruska invazija

Troje ubijenih u napadu ruskog drona na Odesu

Troje ubijenih u napadu ruskog drona na Odesu
Foto: FB, arhiv

Tri osobe su ubijene u napadu ruskog drona na trgovinski kvart u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odesa, saopćio je u petak ukrajinski vojni i regionalni guverner Oleg Kiper.

Vojska je saopćila da je Rusija tokom noći lansirala 31 dron prema Ukrajini, a protivzračna odbrana je uništila njih 23.

U objavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, južna vojna oblast saopćila je da je vojska presrela devet dronova, ali je jedan udario u područje u blizini luke, izazivajući požar.

Vatrogasci su izvukli jedno tijelo i saopćili da su ljudi još pod ruševinama, dok su se ekipe za vanredne situacije borile da suzbiju požar. Zaštitarka je spašena neozlijeđena iz zgrade, navodi se u postu.

- Tijela još dvije osobe pronađena su ispod ruševina - naveo je Kiper, regionalni guverner, na Telegramu.

- Ukupno tri osobe su poginule od posljedica neprijateljskog napada - piše on.

Vojska je saopćila da su u napadu korištene i rakete, ali da nisu pogodile nijedan cilj. Fotografije koje je objavila vojska prikazuju teške štete na zgradama u tom kvartu i spasilačke ekipe koje se probijaju kroz ruševine.

U centralnom gradu Dnjepru, ruski dron udario je u višespratnu stambenu zgradu, pri čemu je ranjeno osam osoba, kazao je regionalni guverner.

Sergej Lisak, guverner Dnjepropetrovske oblasti, napisao je na Telegramu da je potraga trajala cijelu noć i da su neki mještani možda još pod ruševinama.

Reuters nije mogao provjeriti te tvrdnje iz nezavisnih izvora.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo