12°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

18.03.2024 / 16:33 Regija - Predsjednik Hrvatske

Milanović nakon odluke Ustavnog suda: 'Rijeke pravde dolaze'

Milanović nakon odluke Ustavnog suda: 'Rijeke pravde dolaze'
Foto: Vijesti.ba / Ilustracija
Nakon što je Ustavni sud zaključio da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, vrlo kratko oglasio se na Facebooku.

"Rijeke pravde dolaze!", poručio je Milanović u objavi na Facebooku.

Podsjeaćamo, Ustavni sud je zaključio da Milanović dok obavlja tu dužnost ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, objavio je u ponedjeljak predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

- To isključuje bilo kakvu mogućnost da predsjednik Republike u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji, zaključio je Ustavni sud.

Dodaju da je Milanovićevo kandidiranje dok obnaša dužnost predsjednika, na listi bilo koje političke stranke ili nezavisne liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te isticanje njega kao kandidata za predsjednika vlade ili neku drugu dužnost, nespojivo s njegovim ustavnim položajem i ovlastima te načelom diobe vlasti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo