4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

02.04.2024 / 09:14 Regija - Srbija

Osmi dan potrage za Dankom Ilić, istraga u više pravaca

Osmi dan potrage za Dankom Ilić, istraga u više pravaca
Foto: Agencije
Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora ulazi u osmi dan.

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije rekla je za RTS da ne može govoriti o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se provjeravaju sve činjenice i sve osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom dvogodišnje djevojčice.

"Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je itekako dinamična, imamo veliki broj provjera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da se neka osoba može dovesti u vezu se provjerava", kazala je Otović Pjanović.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

"To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može usmjeriti ka određenim okolnostima, kako bismo znali što bismo još mogli uraditi", dodala je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopćilo je u ponedjeljak da je u toku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo je građane Crne Gore da ako imaju informacije o nestaloj djevojčici, o tome obavijeste ured Interpola u Pogdorici.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević rekao je da se očekuje identifikacija djeteta sa snimke nastale u Beču, kako bi se utvrdilo radi li se o Danki Ilić za kojom se traga od 26. marta.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo