21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

08.04.2024 / 12:59 Regija - Srbijanski lider

Vučić o saboru Bošnjaka: Ja ću im pomoći i platiti troškove

Vučić o saboru Bošnjaka: Ja ću im pomoći i platiti troškove
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je najavu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića kako će 12. aprila u Sarajevu biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci na ovaj način žele sopstveno političko uništenje. Kako dodaje, on nema problema s tim.

"Kada smo najavili 'Vaskršni sabor' i okupljanje u Beogradu i Srbiji rekli su da to nije nešto što smije da se dozvoli. Veoma su negativne reakcije stizale iz Sarajeva. Sada su 12. aprila zakazali skup Bošnjaka. I ja to podržavam. Sretan sam što su pozvali i veliki broj Bošnjaka i iz Srbije. Ja nemam ništa protiv toga. Neka dođu i neka i meni kažu šta to još u Srbiji treba uraditi, koji put, bolnicu, dom zdravlja… Spreman sam da pomognem”, kazao je Vučić.

Dodao je da je spreman pomoći oko organizacije, ako organizator želi da se skup održi u Novom Pazaru i Beogradu.

"Neka se okupe Bošnjaci, ja ne vidim ništa loše u tome. Nemam nikakav strah. Možda je njihova politika politika frustracija i kompleksa gdje se plaše okupljanja svih drugih. Ja nemam problem, želim im uspješan skup. Pa čak i da im organizujemo i platimo troškove. Za nas su odnosi sa Bošnjacima vrlo važni. Važni, ali ne da nam drže pridike moralne i da se mi sakrijemo u mišju rupu. Mislim da je ključ u saradnji", rekao je Vučić.

Mnogi su ovu njegovu izjavu protumačili kao krajnje ciničnu i ironičnu.

Podsjetimo, Konaković je jučer putem Facebooka potvrdio da će biti održan sastanak političkih predstavnika Bošnjaka cijelog regiona.

Kako je rekao, sastanak će se održati u Sarajevu i to u petak, 12. aprila ove godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo