12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

15.04.2024 / 12:36 Regija - Crna Gora

Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata

Katniću i Lazoviću određen pritvor od 72 sata
Foto: FENA

Crnogorsko Specijalno tužiteljstvo (SDT) završilo je u noći na ponedjeljak saslušanje bivšeg glavnog specijalnog tužitelja Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog policijskog dužnosnika Zorana Lazovića i odredilo im pritvor od 72 sata.

Lazovića, kako su pojasnili njegovi pravni zastupnici, terete da je organizator kriminalne skupine te za jos dva kaznena djela zloupotrebe službenog položaja, a Katnića da je član Lazovićeve kriminalne organizacije.

“Zoran Lazović negirao je krivnju i nije odgovarao na pitanja specijalnog tužitelja”, rekao je njegov odvjetnik Zoran Piperović.

Katnić je odgovarao na pitanja tužitelja i nije angažirao pravnog zastupnika te mu je dodijeljen advokat po službenoj dužnosti.

Istraga protiv Katnića i Lazovića otvorena je zbog sumnje da su počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja u predmetu ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru srpskim državljanima krajem 2020. godine, kada je beogradskim kriminalvima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću omogućen ulazak u Crnu Goru gdje su prisustvovali privatnom slavlju vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Belivuku i Miljkoviću se u Srbiji sudi za zločine koje su počinili nad pripadnicima druge kriminalne skupine u “kući strave” u beogradskom naselju Ritopek.

Katnić i Lazović također su osumnjičeni su da su omogućili jednom od članova tog kriminalnog klana da izbjegne uhićenje. Do tih dokaza crnogorsko Specijalno tužiteljstvo došlo je zahvaljujući suradnji sa EUROPOL-om.

"Na osnovi međusobne suradnje i višemjesečnog koordiniranog djelovanja Specijalnog državnog tužiteljstva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, lišeni su slobode M. K., bivši glavni specijalni tužitelj, i Z. L., bivši pomoćnika direktora Uprave policije, zbog sumnje da su počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja", priopćio je nedjelju portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Hapšenje Katnića i Lazovića pozdravili su najviši crnogorski dužnosnici, a opozicija poziva na poštivanje pretpostavke nevinosti, prenosi Hina.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo