17°C
Mostar 20°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

17.04.2024 / 13:02 Regija - Završeno saslušanje

Dankina majka tražila da svjedoči pred ubicama, tužioci iznenađeni

Dankina majka tražila da svjedoči pred ubicama, tužioci iznenađeni
Foto: Kurir/Ilustracija

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje roditelja ubijene Danka Ilić (2) iz Bora.

Njeni roditelji, Ivana i Miloš Ilić su, kako saznaje Kurir, svoje iskaze dali odvojeno - najprije otac, pa zatim majka.

Prema istom izvoru, ispitivanju roditelja ubijene devojčice prisustvovali su i okrivljeni za njenu smrt, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50) i to nakon što je to odobrila majka djevojčice Ivana Ilić.

"I Srđan Janković i Dejan Dragijević su bili u prostoriji kada su majka, a potom i otac male Danke, davali svoj iskaz. Mi smo predočoili majci da ćemo zakonom spriječiti prisustvo okrivljenih, međutim, ona je odgovorila, što nas je sve iznenadilo, da njoj uopšte ne smeta što će njih dvojica biti prisutni. Tako, po želji majke, mi nismo sproveli ono što smo već odlučili jučer, a to je da zakonskim normama spriječimo ubice da budu par metara udaljeni od trudne majke čije su dijete, kako se sumnja, zvjerski ubili", nezvanično saznaje Kurir u zaječarskom tužilaštvu.

Dalje se navodi kako otac i majka apsolutno ništa novo nisu kazali na saslušanju.

Ispričali su svoje kretanje tog dana, 26. marta kada je Danka nestala, a kasnije će se ispostaviti i ubijena, jer im je tužilac postavio to pitanje.

"Oba roditelja bila su vidno potresena, kliznula je poneka suza dok su govorili, ali ništa što do sada javnost ne zna nisu novo kazali", piše Kurir.

O ponašanju majke i oca prilikom susreta sa ubicama tužilaštvo ne želi da govori da bi, kako kažu, zaštitilo unesrećene roditelje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo