19°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

18.04.2024 / 11:55 Svijet - U krugu najbližih

O. J. Simpson kremiran u Las Vegasu

O. J. Simpson kremiran u Las Vegasu
Foto: Jason Bean-Pool/Getty Images

Nekadašnja zvijezda američkog fudbala O. J. Simpson, koji je oslobođen optužbi za dvostruko ubistvo, kremiran je u srijedu u krugu porodice i prijatelja u centru Las Vegasa.

Advokat Malcolm LaVergne, koji je bio Simpsonov advokat 15 godina, rekao je da je bio na jutarnjoj kremaciji na groblju u Las Vegasu, sedmicu dana nakon što je Simpson preminuo u 76. godini života nakon borbe s rakom.

"Ono što vam mogu reći je da sam bio tamo i vidio ga neposredno prije nego što je stavljen u krematorij", rekao je LaVergne Reutersu telefonom. Dodao je da su bili prisutni rođaci i prijatelji, ali ih nije htio imenovati, piše Tportal.

Rekao je da se razmatra privatna "proslava (Simpsonova) života" za prijatelje i porodicu. Simpsonovi kremirani posmrtni ostaci "bit će u posjedu njegove djece i činit će s njima što smatraju prikladnim, u skladu s njegovim željama", rekao je LaVergne.

LaVergne je rekao da je upravo počeo sređivati ​​Simpsonovu ostavinu, za koju je rekao da uključuje svotu novca "manju od pet cifara" na bankovnom računu u Nevadi, kućanski namještaj i palice za golf.

Simpson je živio u Las Vegasu od 2017. i uvjetnog puštanja iz zatvora u Nevadi nakon što je odslužio devet godina zbog pljačke i otmice dvojice trgovaca sportskim suvenirima pod prijetnjom oružjem u hotelu u Las Vegasu 2007.

Simpsonova najveća ozloglašenost proizašla je iz njegove oslobađajuće presude u skandaloznom suđenju 12 godina ranije od optužbi da je nožem ubio bivšu suprugu Nicole Brown Simpson i njezina prijatelja Ronalda Goldmana u Los Angelesu 1994. godine.

Druga porota ga je kasnije u građanskoj parnici proglasila odgovornim za njihovu smrt i naložila mu da plati 33,5 miliona dolara odštete, ali većina nikad nije naplaćena.

S nadimkom "The Juice", Simpson je bio jedan od najboljih i najpopularnijih sportaša kasnih 1960-ih i 1970-ih. Osvojio je Heisman Trophy kao najbolji igrač sveučilišnog nogometa na Sveučilištu Južne Kalifornije. Nastavio je rekordnu karijeru u NFL-u u klubovima Buffalo Bills i San Francisco 49ers.

Zahvaljujući igračkoj slavi, nastavio je karijeru kao sportski komentator, oglašivač i holivudski filmski glumac, uključujući u franšizi "Goli pištolj".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo