9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

26.04.2024 / 17:37 BiH - Tuzla

Delić: Roditeljske kuće su obaveza koja se ne smije zaboraviti

Delić: Roditeljske kuće su obaveza koja se ne smije zaboraviti
Foto: Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je, u ime Vlade Federacije BiH, prisustvovao svečanom otvaranju roditeljske kuće u Tuzli. Delić je tokom obraćanja istaknuo da roditeljska kuća nije samo zgrada, već dom porodica i djece koja se liječe od raka.

- Roditeljska kuća je mjesto gdje će porodice i roditelji djece koja se liječe pronaći podršku jedni u drugima, razmijeniti iskustva i pružiti jedni drugima međusobnu podršku i razumijevanje - kazao je Delić.

Naglasio je da je prihvatanje zahtjeva udruženja Srce za djecu oboljelu od raka za finasiranje završnih radova na ovoj roditeljskoj kući, najmanje što su resorno ministarstvo i Vlada FBiH mogli učiniti.

- Obzirom da je Roditeljska kuća u Tuzli izgrađena zahvaljujući donaciji države Kuvajt kao prioritet smo shvatili da obezbijedimo nedostajajućih 300.000 KM za završne radove i konačno otvaranje vrata ove roditeljske kuće. Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji ove kuće, posebno Vakufskoj direkciji koja je obezbijedila donatora iz našeg prijateljskog Kuwajta koji je donirao sredstva za izgradnju ove kuće. Drago nam je da smo i mi imali priliku uzeti dio učešća i zato sam zahvalan Vladi Federacije BiH koja je prepoznala značaj zahtjeva udruženja koji smo delegirali na odobravanje i odobrila nam, kao resornom ministarstvu, finansiranje završnih radova na kući. To je najmanje što smo mogli učiniti - zaključio je Delić.

Posebnu zahvalnost je uputio udruženju Srce za djecu i direktoru Fikretu Kubatu koji su prepoznali potrebu ovakve podrške roditeljima i učinili nadljudske napore prvo da izgrade kuću u Sarajevu, a potom i u Tuzli.

Delić se nada i želi da ova kuća bude mjesto nade, snage i ljubavi za sve porodice koje će u njoj boraviti. Simbolično, je direktoru Kubatu za roditeljsku kuću u Tuzli poklonio drvo života, za koje je kazao da želi da raste zajedno sa djecom koja se budu liječila u Kliničkom centru u Tuzli. Da bude simbol života i zajedničkog odrastanja - saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo