6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

28.04.2024 / 18:00 Kultura - Foto

Bh. umjetnica Šejla Kamerić na Venecijanskom bijenalu izlaže rad 'Cease'

Nevjerovatan osjećaj ponosa u srcu i duši što je baš na najstarijoj svjetskoj izložbi umjetnosti, 60. La Biennale di Venezia. sarajevska i bosanskohercegovačka savremena umjetnica Sejla Kameric predstavila svoj rad u centru Venecije pod nazivom "Cease", prezentirajući snažnu političku poruku mira napisao je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda.

Projekat je sa velikim ponosom podržalo Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

"Ovaj događaj je još jednom potvrdio bogatstvo i raznolikost umjetničkog stvaralaštva iz naše zemlje te me učinio izuzetno ponosnim. Naši umjetnici su se istakli svojom autentičnošću i talentom, ostavljajući dubok utisak na međunarodnoj umjetničkoj sceni.

Nevjerovatan osjećaj ponosa u srcu i duši što je baš na najstarijoj svjetskoj izložbi umjetnosti, 60. La Biennale di...

Posted by Kenan Magoda on Nedjelja, 28. april 2024.

Nestvarni, maestralni, jedinstveni akademski slikar i grafičar Safet Zec predstavio je svoja djela u Venecijanskom paviljonu pod nazivom "Domaći sekstant", pružajući posjetiocima jedinstvenu priliku da se upoznaju s njegovim impresivnim umjetničkim stvaralaštvom i radovima, koji su osvojili srca publike širom svijeta svojom dubinom i emotivnom snagom.

Ovo je izuzetna prilika da naša umjetnost bude predstavljena na globalnoj sceni, te da se povežemo s umjetničkom zajednicom iz cijelog svijeta.

Siguran sam da su radovi naših umjetnika dodatno obogatili ovaj već bogat umjetnički događaj, te da su doprinijeli dijalogu o temama koje su univerzalne i važne za savremeni svijetu.

Istinsko hvala  Šejli Kamerić i maestru Safetu Zecu na njihovim izvanrednim doprinosima umjetnosti i kulturi, kao i svim organizatorima La Biennale di Venezia na izvanrednoj manifestaciji koja je okupila vrhunske umjetnike iz cijelog svijeta" saopćio je Magoda.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo