13°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

04.05.2024 / 13:11 Regija - Promocija knjige

Sin Pabla Escobara dolazi u Beograd

Sin Pabla Escobara dolazi u Beograd

Juan Pablo Escobar, autor knjige "Moj otac Pablo Escobar", poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvorani održaće prvi put uživo predavanje u Beogradu.

U susret predavanju, Juan Pablo će u utorak 7. maja od 17 sati biti gost Lagune, svog srpskog izdavača, te posjetiće knjižaru Delfi u Studentskom kulturnom centru, popularnom SKC-u, kako bi se družio sa čitaocima i potpisivao knjigu.

"Da li su najvećeg svetskog kriminalca u novijoj istoriji ubili pripadnici kolumbijske policije ili američke tajne službe, rivali iz neprijateljskog kokainskog klana ili je ipak postojala još jedna mogućnost? Ova i ostale tajne koje su sačuvane i nakon brojnih igranih, dokumentarnih filmova i serija inspirisanih kokainskim mega-bosom, rasvetljene su tek kad je autor ove knjige, Juan Pablo Escobar, odlučio da do kraja progovori o svom ocu", javljeno je iz Lagune povodom najavljenog događaja.

Tek sada se, kako su dodali, objelodanjuje prava istina o učešću nekih članova najbliže rodbine u smrti neumoljivog gangstera i pouzdano govori o tome kakav je on bio privatno, a kakav kao političar.

"Biografija 'Moj otac Pablo Escobar' koja činjenice crpi sa samog izvorišta, otkriva čime je Escobar uticao na mnoge mafijaše iz drugih zemalja, pa i sa Balkana, i kako je stvoren kult njegove ličnosti kod dobrog dela Kolumbijaca koji i dan-danas masovno posećuju njegov grob. Kontroverzni život Pabla Escobara i teško nasleđe, koje autor Juan Pablo još uvek nosi, skrojili su veoma uzbudljivo štivo koje je za vrlo kratko vreme postalo latinoamerički i planetarni bestseler", saopštili su iz Lagune.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo