14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

05.05.2024 / 11:57 Regija - Objavljeni detalji

Zagreb: Izbo do smrti vlastitu majku i otišao u kafić!

Zagreb: Izbo do smrti vlastitu majku i otišao u kafić!
Foto: Cropix
Zagrebačka policija danas se oglasila o jučerašnjem ubistvu 68-godišnje žene u porodičnoj kući na području Vrapča, saopćivši da se radi o kaznenom djelu "teškog ubistva ženske osobe".

"Jučer, 4. maja u jutarnjim satima na području Črnomerca u kući, prema do sada prikupljenim informacijama, 28-godišnji član porodice je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinji u namjeri da je liši života, uslijed kojih povreda je preminula na mjestu događaja. Nakon toga, osumnjičeni se udaljio iz kuće otišao do obližnjeg ugostiteljskog objekta gdje su ga ubrzo uhapsili policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je rukovodila dežurna zamjenica kantonalnog državnog tužioca u Zagrebu u saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, Službe za uviđaje i kriminalističku tehniku. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno na Zavod na sudsku medicinu i kriminalistiku", saopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni muškarac je sin žrtve, A. K. (28).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za teško ubistvo osumnjičeni bi tokom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku, a potom bi trebao biti doveden na ispitivanje u nadležno državno tužilaštvo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo