32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

21.05.2024 / 21:08 Magazin - Kensingtonska palača

Kate Middleton će se vratiti na posao kada dobije zeleno svjetlo doktora

Kate Middleton će se vratiti na posao kada dobije zeleno svjetlo doktora
Foto: X (Kate na sastanku radne grupe za podršku djeci)
Kensingtonska palača podijelila je novosti o Kate Middleton.

Naime, Kate je prije nešto više od godinu pokrenula poslovnu radnu grupu koja ima ključnu ulogu u transformaciji načina na koji društvo prioritizira i podržava djecu u njihovim najranijim godinama. Oni su sada objavili izvještaj u kojem stoji da bi ulaganje u djecu u njihovom ranom djetinjstvu moglo generirati više od 45,5 milijardi funti za nacionalnu privredu svake godine.

Portparol Kensingtonske palače naglasio je da na ovu vijest ne treba gledati kao da se princeza Kate vraća na posao nakon teške operacije abdomena i otkriva da je bila podvrgnuta preventivnoj hemoterapiji za rak. Ove godine uopće nije imala javne angažmane, no potvrđuju da je upoznata sa svim aspektima izvještaja.

Njen portparol rekao je:

- Na projektima princa i princeze uvijek se radi. Rano djetinjstvo veliki je prioritet za princezu i stoga je u potpunosti bila ažurirana tokom rada radne grupe i vidjela je izvještaj.

Middleton još se neće vratiti kraljevskim angažmanima.

- Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost da se sada oporavi. Vratit će se na posao kada dobije zeleno svjetlo doktora - stoji u izjavi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo