11°C
Mostar 16°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 13°C

22.05.2024 / 10:33 Kultura - Kultura na ulice

Otvaranje POPUP! Sarajevo festivala večeras u Buybooku

Otvaranje POPUP! Sarajevo festivala večeras u Buybooku
Foto: FENA

Ovogodišnje izdanje POPUP! Sarajevo festivala u saradnji sa specijalnim programom Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!" otvara se večeras u 20.30 sati u Buybook bašti, saopćeno je iz Narodnog pozorišta.

U saopćenju se navodi da će publika imati priliku uživati u projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala Eyupa Kuşa, koji će podijeliti svoje audio-vizualne radove pod nazivom "Cinematic Alchemy".

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održavana javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekt „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

POPUP! Sarajevo je trodnevni festival grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH. Festival je nastao na osnovu inicijative od strane studenata odsjeka Grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji i organizuju festival, saopćeno je.

(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo