15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

22.05.2024 / 22:10 Svijet - Uoči glasanja o rezoluciji

Vučić se javio iz New Yorka, poručio kako 'brani čast i obraz' srpskog naroda

Vučić se javio iz New Yorka, poručio kako 'brani čast i obraz' srpskog naroda
Foto: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se video porukom iz New Yorka, uoči sutrašnjeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici u UN.

- Sutra je 23. maj, nije Vidovdan, ali za nas biće baš kao Vidovdan. Sutra će se sve vidjeti, i ko su nam prijatelji, i ko su lažni prijatelji, i ko su oni koji nam nikada nisu bili prijatelji. Naravno, biće mnogo licemjerja, biće mnogo neistina, biće mnogo svega, na šta smo odavno naučili - istakao je Vučić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Naveo je da "oni koji sve čine protiv Srbije će da objašnjavaju da to čine upravo zbog Srbije, jer mnogo bolje nego mi razumiju naše interese u budućnosti".

- Za mene je težak dan, svakako najteži od kako sam predsjednik i premijer u političkom smislu. I za mene je Vidovdan. Vidjeću sutra hoću li moći da se suprotstavim najvećima, najmoćnijima i najbezobzirnijima, najbahatijima, od kojih su nekoliko prethodnih dana svi pobjegli, gotovo svi uzmakli - naveo je Vučić.

Rekao da će govoriti i o tome kako su mnoge zemlje uplašene navodnim brutalnim prijetnjama od strane svjetskih moćnika.

- Samo brinem hoću li biti dovoljno na visini zadatka da ne razočaram svoj narod. Druge brige sam prebrinuo, više ih nemam. Samo bih želio da svaki Srbin svuda u svijetu zna da sam dao sve od sebe, braneći čast i obraz našeg naroda - zaključio je Vučić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo