15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

26.05.2024 / 15:23 Svijet - Botošani

Tijelo osmogodišnjakinje pronađeno u šumi u Rumuniji: Silovao ju i ubio ujak?

Tijelo osmogodišnjakinje pronađeno u šumi u Rumuniji: Silovao ju i ubio ujak?
Foto: stirileprotv.ro
Tijelo osmogodišnje djevojčice koja je nestala u rumunskom gradu Botošani pronađeno je u šumi u blizini sela Jijia, a njen ujak je uhapšen zbog sumnje ju je silovao i ubio.

Tijelo djeteta pronađeno je u noći između petka i subote, a osumnjičeni, tridesetdvogodišnji ujak je uhapšen nedaleko od mjesta zločina dok je išao prema svojoj kući, prenose rumunski mediji.

Djevojčica je nestala u petak, 24. maja, oko 20 sati, nakon što ju je majka poslala do ujakove kuće da odnese lonac, poslije čega se nije vratila.

S obzirom na to da se dijete nije vratilo poslije deset minuta, majka je poslala mlađu kćerku, da vidi zašto se zadržala.

Kada se manja djevojčica vratila kući i roditeljima rekla da u kući nema ni sestre ni ujaka, zabrinuti roditelji su krenuli da je traže.

Ubrzo je na nogama bilo cijelo selo i svi su tražili osmogodišnjakinju, ali kako je nisu pronašli, alarmirana je policija.

Nešto iza ponoći polugolo i krvavo tijelo djevojčice pronađeno je u šipražju na obodu šume.

Iz policije su rekli da je identifikovan muškarac koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo.

"Viđen je dok je išao prema svojoj kući, kroz obližnje rastinje, te je započela potjera. U kratkom vremenu je uhvaćen, a začula se i dva pucnja, bez zabilježenih žrtava", rekli su predstavnici policije.

Rumunski mediji pišu da je osumnjičeni priznao zločin i da je rekao da je to učinio jer je bio pijan, prenosi Srna.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo